Colposcopie

Examen al vaginului şi al colului uterin cu ajutorul unui colposcop (lupă binoculară fixată pe un specul).

Colposcopia este un mijloc de diagnosticare, tratament şi de supraveghere pentru patologiile colului uterin. In prima etapa se depărteaza pereţii vaginului cu ajutorul unui specul, se poate efectua un prim examen al ţesuturilor. Aplicarea unei solutii de acid acetic pune in evidenta leziunile precanceroase, poate si efectuata o biopsie a ţesuturilor necolorate.

Cea mai bună perioadă pentru efectuarea unei colposcopii se situează între a 8-a şi a 14-a zi a ciclului menstrual, perioadă în care colul este cel mai deschis.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica