Colpocistografie

Examen radiologic ce permite explorarea unui prolaps (coborârea unui organ) la femeie.

Examenul se desfăşoară în sala de radiologie. Pacienta este lungită pe masa de examinare în poziţie ginecologică cu genunchii îndoiţi. Se injecteaza produse de contrast în căile naturale si se obtine o opacifiare a vaginului, uretrei, vezicii şi a rectului. Masa de examinare este apoi basculată astfel încât să permite luarea de clişee în poziţia în picioare. Sunt luate două clişee, primul în efort de reţinere (contracţie musculară maximă), al doilea în efort de pro­pulsie (extensie musculară maximă).

Pacienta poate resimţi uşoare arsuri la micţiune cauzate de introducerea sondei în canalul uretral, acestea dispar de la sine.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica