Colpocel

Relaxare cu prăbuşire a pereţilor vaginului, are origine traumatică (legat de o naştere dificilă) insotit aproape întotdeauna de un prolaps (coborârea organelor).

Un colpocel al peretelui anterior al vaginului este însoţit de un cistocel (coborârea vezicii). Un colpocel al peretelui posterior antre­nează cel mai des un rectocel (coborârea rectului). Colpocelul se manifestă printr-o senzaţie de greutate pelviană, uneori cu o incontinenţă urinară.

Tratamentul chirurgial se face dacă este posibil prin căile naturale.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica