Colica

1.Care se referă la colon.

2. Durere spasmodică legată de distensia tubului digestiv, a canalelor glandulare sau ale căilor urinare.

Colicile biliare sau hepatice sunt cauzate de blocarea canalelor de către calculi, cele pancreatice de obstrucţia canalului lui Wirsung, cele salivare sunt urmarea unei litiaze.

Colicile intestinale sunt cauzate de o iritaţie produsă de o gastroenterită sau de o colită, ori datorate unei ocluzi intestinale.

Colica este caracterizata de episoade dureroase foarte violente, repetate, intrerupte de perioade de acalmie. Poate să fie însoţită de greţuri şi de jenă respiratorie (colicile biliare sau hepatice), de agitaţie şi de vome (colicile nefretice).

Tratamenul necesita administrarea de analgezice şi de antispastice, depistarea cauzei si indepartarea acesteia (daca este posibil).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: