Colesterol

Substanţă lipidică sintetizată de către ficat pornind de la acetilcoenzima A.

Principalele surse alimentare de colesterol sunt găl­benuşul de ou, măruntaiele, produsele lactate, carnea. Colesterolul intră în constituţia celulelor si intervine în mai multe procese.

Lipidele (colesterolul şi trigliceridele) sunt transportate în sânge sub forma de lipoproteine. LDL (lipoproteinele de mică densitate – cel numit „colesterol rău”) sunt deosebit de bogate în colesterol, fiind susceptibile să se depună pe pereţii arterelor.  HDL (lipoproteinele de densitate mare – sau aşa zis-ul „colesterol bun”) îndepărtează colesterolul de peretele vaselor şi îl duc în ficat, care îl poate reutiliza.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.