Colestaza

Diminuarea sau oprirea secreţiei de bilă.

Coleslaza extrahepatică  – stagnare a bilei în canalele situate dedesubtul hilului ficatului, cauzele fiind calculii coledocului, cancerele de pancreas, de coledoc şi de ficat.

Coleslaza intrahepatică – stagnare a bilei în căile biliare situate în interiorul ficatului, cauzele fiind cancerele, hepatitele acute sau cronice şi cirozele.

Subiectul prezinta un prurit (mâncărimi), o carenta in vitamine, o diaree grăsoasă, o decolorare a scaunelor, poate fi prezent un icter. Testele biologice hepatice (dozarea ele­mentelor de origine hepatică din plasma sangvină) arată o creştere a unor enzime ca bilirubină. Ecografia permite verificarea permeabilităţii căilor biliare şi descoperirea unui eventual obstacol.

Tratamentul este chirurgical când cauza este extrahepatică si restabileste scurgerea bilei din ficat spre duoden. Tratamentul este medicamentos atunci când cauza este intrahepatică.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica