Colectomie

Ablaţie chirurgicală a colonului sau a unuia dintre segmentele sale, utilizata în cazul existentei unor tumori benigne (polipi) sau maligne, sau in cazul unor leziuni infecţioase (diverticulită).

După ce colectomia propriu-zisă a fost efectuată, chirurgul dispune de două teh­nici pentru a termina operaţia, anastomoza sau colostomia.

Prin anastomoza el restabileşte continuitatea digestivă, punând cap la cap cele două bucăţi de intestin rămase iar în cazul colostomiei chirurgul fixează orificiul tubului digestiv pe peretele anterior al abdomenului constituind un anus artificial.

Colostomia este utilizată cand anastomoza imediată este imposibilă deoarece segmentul din aval al colonului este obliterat sau peretele intestinului nu este suficient cicatrizat pentru a permite o sutură fără risc. Ea poate fi definitivă sau urmată ulterior de o anastomoză.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: