Colecistectomie

Ablaţie a veziculei biliare.

Este utilizata în caz de litiază veziculară (prezenţa unuia sau mai multor calculi în vezicula biliară).

Metoda clasică consta in laparatomie prin incizarea abdomenului dedesubtul ultimelor coaste din dreapta si ablatia veziculei biliare. Complicaţiile sunt foarte rare.

Metoda prin celioscopie constă în efectuarea unei mici incizii în ombilic prin care se introduce o camera video legata la un tub optic ce permite vizualizarea cavităţii abdominale pe un ecran, prin alte incizii abdominale se introduc instrumentele adaptate acestui tip de chirurgie. După secţionarea arterei sale, vezicula este desprinsă de ficat şi apoi extrasă prin incizia ombilicală.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica