Colangiografie

– Examen radiologic care permite vizualizarea veziculei şi a căilor biliare.

Colangiografie intravenoasă – se injectează produsul de contrast prin perfuzie în antebraţ şi la sfârşitul perfuziei, se realizează o serie de clişee.

Colangiografie retrogradasub anestezie generală uşoară(subiectul este treaz) se introduce un fibroscop în gura pacientului până în duoden. Medicul introduce prin conductul fibroscopului un cateter fin care ajunge până la orificiul de îmbinare duodenală a coledocului şi canalului pancreatic al lui Wirsung (la nivelul ampulei lui Vater), se injecteza un produs de contrast în căile biliare şi în canalul pancreatic, se  fac mai multe clişee ce se developează pe loc pentru a repera vreo eventuală anomalie şi a o trata imediat. Pacientul rămâne sub control medical riguros in spital timp 1-3 zile şi primeşte un tratament antibiotic pentru a preveni riscul de infecţie.

Colangiografie transhepatică se practică în sala de radiologie. Subiectului i se administrează un medi­cament calmant apoi se injectează un produs anesteziant la înălţimea ficatului înainte de a realiza o puncţie a căilor biliare cu ajutorul unei seringi.

Când bila apare uşor (indică faptul că acul de puncţie este bine plasat în canalele biliare) produsul de contrast este injectat şi sunt realizate mai multe clişee şi developate imediat.

Cliseele precizează natura şi localizarea obstacolului, iar medicul poate utiliza un cateter pentru a permite drenarea bilei.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica