Cocaina

Alcaloid natural sau sintetic, utilizat în medicină ca anestezic local (Clorhidratul de cocaină) şi este un stupefiant.

Coacaina pro­voacă o excitare a centrilor cerebrali psihici şi senzoriali şi o diminuare a senzaţiei de oboseală, folosita repetat duce la toxicomanie.

Inhalările regulate produce leziuni ale septului nazal, iar dozele puternice conduc la un comportament psihotic. Supradoza provoaca convulsii, comă sau un colaps si deces prin stop cardiac.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica