Coasta

Os plat în formă de arc, ataşat unei vertebre dorsale, in numar de 12 perechi, care formeaza împreună cu sternul cuşca toracică. Sunt numerotate de sus în jos, cele de la 1 la 7 sunt unite cu sternul prin cartilagiile costale, de la 8 la 10 (coastele false) extremitatea anterioară se uneşte cu cartilagiul costal supraiacent iar 11 şi 12 (coastele libere) au un cap liber.

Fracturile costale sunt date de o cădere sau urmare a unei lovituri (traumatism) si sunt insotite de o durere ascuţită şi o umflare a ţesu­turilor adiacente. Diagnosticul este confirmat prin radio­grafie.

Fracturile ce afectează mai multe coaste si provoacă un volet toracic (porţiune a peretului toracic desolidarizată de ansamblul scheletului) pot pune în pericol viaţa subiectului (decompensare respiratorie acută). Tratamentul constitue o urgenta chirurgicala si necesită fixarea voletului toracic şi o ventilaţie asistată.

Fracturile simple sunt insotite de dureri, accentuate de către mişcările respiratorii sau de tuse, si dispar în câteva săptămâni.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: