Coarda vocala

Structură fibroasă a largingelui în formă de cordon, cu rol in fonaţia.

Corzile vocale (in numar de doua) formeaza o mică proeminenţă orizontală pe peretele lateral al laringelui, între ele se regăseşte regiunea glotei.

Funcţionarea corzilor vocale poate fi perturbată de o laringita cronică, de tumori benigne (noduli ai corzilor vocale), de un cancer, de o compresie a nervilor laringelui cauzată de o tumoare a gâtului, capului sau toracelui.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: