Coada de cal

Fascicul de cordoane nervoase situat în partea inferioară a coloanei vertebrale, formata din rădăcinile nervilor măduvei spinării, care se află la nivelul ultimelor trei vertebre lombare, vertebrele sacrale şi vertebrele coccigiene.

Hernii discale situate între vertebrele lombare pot duce la compreia cozii de cal ceea ce provoaca o paraplegie periferică (flască) caracterizează printr-o diminuare a tonu­sului muscular al membrelor inferioare, o atrofie a muşchi­lor şi o abolire a reflexelor.

Subiectul are dureri care iradiază în regiunea lombară la înălţimea perineului şi a membrelor inferioare, o insensibilitate a pielii peri­neului, organelor genitale şi a părţii de sus a coapselor, impotenţă, pierderea nevoii de a urina, incontinenţă sau retenţie de urină.

Sindromul cozii de cal trebuie să fie tratat de urgenţă printr-o intervenţie neurochirurgicală de decompresie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica