Clonorhiaza (clonorcoza)

[opistorhiazd]

Boală parazitară apărută în urma infestării canalelor biliare ale ficatului cu trematode (distomatoză).

Contaminarea se realizeaza prin consumul de peste crud infestat de trematode (viermi plaţi de câţiva milimetri lungime).

Clonorhiaza se manifestă prin crize de colică hepatică, prin pusee de icter (gălbinare), o ciroză asemănătoare cirozei alcoolice, rar printr-un cancer al căilor biliare.

Tratamentul recurge la administrarea pe cale orală de praziquantel.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica