Ciuperci medicinale

Ciupercile medicinale sunt folosite în tratarea anumitor boli. Toate ciupercile conţin beta glucan, despre care s-a descoperit că luptă împotriva inflamaţiilor şi ajută sistemul imunitar. De asemenea, ciupercile protejează împotriva cancerului de sân sau a altor forme de cancer în strânsă legătură cu hormonii, deoarece inhibă o enzimă numită aromatază, care produce estrogen. Mai mult, ciupercile conţin un tip de lecitină care recunoaşte celulele canceroase şi previne dezvoltarea şi răspândirea lor în corp.

Iată câteva beneficii ale ciupercilor medicinale descoperite de oamenii de ştiinţă:

Cresc activitatea antioxidantă. Ciupercile conţin ingrediente puternice despre care s-a descoperit că neutralizează radicalii liberi.

Întăresc sistemul imunitar. Ciupercile ajută atât la accelerarea nivelului, cât şi a activităţii multor componente vitale din sistemul imunitar, având grijă în special de celulele care ar putea fi atacate de viitoarele infecţii.

Menţine sub control nivelul glicemiei. Anumiţi compuşi ajută la susţinerea echilibrului glicemiei.

Susţine sănătatea creierului. 

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica