Citomegalovirus

Virus A.D.N. din familia Herpesviridae (herpes virus), cu transmitere prin contact cu saliva şi urina contaminate sau transfuzie, cu localizare în limfocite (rămâne pentru toată viaţa).

Citomegalovirusul conduce la infecţii congenitale (boala incluziilor citomegalice),  infecţii latente frecvent asimptomatice sau caracterizate de o febră prelungită cu mononucleoză sangvină, pot fi asociate cu o hepatită, o pneumopatie sau o encefalită sau sa declanşeze o formă gravă de retinită (la subiecţii afectati de SIDA sau imunodeprimaţi).

Diagnosticarea se face prin imunofluorescenţă (cercetare în sânge a anticorpilor făcuţi să devină fluorescenţi pentru a fi vizualizaţi), prin cultivarea sângelui, urinei sau secreţiilor, sau prin examen serologic.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica