Cistoscopie

Examen endoscopic al vezicii.

Examenul este practicat cu ajutorul unui cistoscop, tub rigid sau elastic dotat cu un sistem optic care se introduce în uretră.

Este utilizata in diagnosticare (fără anestezie la femei şi sub anestezie locală la bărbaţi) pentru observarea mucoasei vezicale, a orificiilor ureterale, a colului vezical şi a uretrei, efectuarea de pre­levări, introducerea unei sonde ureterale ghidată până în rinichi pentru a depista cauza unei sângerări sau a celulelor tumorale.

Terapeutic este utilizata in tratarea unor tumori vezicale prin rezecţia electrică sau cu laser, distrugerea sau extragerea unor calculi vezicali.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica
Cel mai nou articol Video: