Cistografie

Examen radiologic care permite să fie observate contururile vezicii, capacitatea sa de evacuare, starea uretrei si buna functionare a vezicii. Pune in evidenta prezenta de tumori, de polipii vezicali şi calculii sau existenta unui reflux al urinii către rinichi în cursul micţiunii.

Cistografiei prin urografie intravenoasă se efectueaza prin opacifierea vezicii cu produsul de contrast injectat pe cale venoasă. Produsul de contrast este eliminat de rinichi în urină şi opacifiind astfel căile urinare. Filmul radiologic este realizat înainte, în timpul şi după micţiune in scopul evaluarii stării uretrei şi decelarea eventual a unui reziduu postmicţional in vezica. Nu permite obser­varea refluxului vezico-uretral. Poate da o reacţie de intoleranţă la iod, evitată printr-un tratament antialergic preventiv subiectilor sensibili.

Cistografiei pe cale retrograda produsul de contrast este injectat în vezică printr-o sondă introdusă prin peretele suprapubian (cateterism suprapubian sub anestezie locală) sau în uretră. Clişeele sunt realizate în timp ce vezica se umple, în timpul micţiunii şi după. Riscul infecţios este micsorat prin o asepsie stricta si tratament cu antibiotice.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica