Cistita

Inflamaţie acută sau cronică a mucoasei vezicale, cu bacili (Escherichia coli) sau mai rar cu o ciupercă (Candida albicans).

Aparitia ei are frecventa mai mare la diabetici, la femeile tinere în perioada de activitate sexuală şi la femeile însărcinate (poate cauza contracţii uterine, cu riscul unei naşteri premature).

Este favorizata de afectiuni care impiedica eliminarea vezicală a urinii (îngustare sau diverticul al uretrei, calculii vezicali, tumoră vezicală), un obstacol prostatic (adenom) in cazul barbatilor, prezenta unor bride himenale (în timpul actului sexual germeni prezenţi în vagin ajung în uretră şi în vezică).

Cistită se manifestă printr-o durere suprapubiană, dureri la micţiune, micţiuni frecvente, nevoia strigenta de a urina (doar cateva picaturi), prezenta puroiului (urina cu miros dezagreabil) si adesea sânge. Aparitia febrei indica evolutia ascendenta, o infecţie a căilor urinare.

Diagnosticarea recurge la un examen citobacteriologic al urinii (E.C.B.U.), o antibiogramă (sensibilitatea la anti­biotice) cat si de existenta manifestarilor.

Tratamentul consta in administrarea de antibiotice cu bună eliminare urinară, dupa 48 de ore de la încheierea trata­mentului se face un control al sterilităţii urinii.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica