Cistectomie

Ablaţie chirurgicală totala sau partiala a vezici.

Cistectomia parţială permite pastrarea unei micţiuni normale pe căi naturale si este utilizata pentru tumorile vezicale unice situate pe o parte mobilă a peretelui vezicii.

Cistectomia totală este insotita adesea la bărbat de ablaţia prostatei (prostatocistectomie) şi la femeie cu cea a uterului şi a uretrei (pelvectomie anterioară). Intervenţia este practicată în cazul unui cancer întins al vezicii.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica