Circulator (aparat)

[aparat cardiovascular]

Ansamblu constituit din inimă şi vasele corpului uman.

Transforma un debit pulsatoriu (dat de contracţiile ritmice ale inimii) într-un debit continuu în vase mici periferice (vase capilare), necesar realizarii schimburilor între sânge şi ţesuturi. Participă la echi­librul mediului interior prin funcţia sa de reglare a presi­unii arteriale şi a temperaturii.

Buna functionare a aparatului circulator poate fi afectata de o patologie a partilor componenete a acestuaia (inima, artere, vene, etc)

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Silvia Chiotoroiu: tratamentul modern pentru cataractă