Ciclosporina

[ciclo­sporina A]

Medicament imunosupresor cu rol in micsoreaza activitatea sistemului imunitar.

Este utilizat in cazul transplanelor, micsoreaza riscul de rejecţie a unui organ transplantat (rinichi, inimă, plămân, ficat, pancreas) sau a unui ţesut grefat (măduvă osoasă).

Administrarea este cel mai des pe cale orală, mai rar pe cale intravenoasă, iar ca si efecte secundare sunt o toxicitatea renală, o dezvoltare excesivă a pilozităţii,o hipertensiune arterială, o hepatită, tremurături.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica