Cicatrice

Ţesut fibros care înlocuieşte definitiv sau temporar un ţesut normal, după ce acesta a suferit o leziune.

Cicatricea se formează pe piele cât şi în organele interne (ca urmare a unei rupturi musculare, a unei intervenţii chirurgicale). O cicatrice normală este slab vizibilă, suplă la palpare şi fără modificare a culorii pielii.Tratamentul cicatricilor patologice este dificil ( ex. cicatrici cheloidiene – cicatrice patologică ce este caracterizată printr-un sul fibros).

Prevenirea cicatricilor patologice consta in tratamentul medical corect al plăgilor si de  tehnicile de sutură a inciziilor chirurgicale.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica