Cianoza

Cianoza este o coloraţie violetă sau albăstruie a pielii cauzată de prezenţa unui nivel ridicat de hemoglobină neoxigenată (peste 50g /L de sânge) în vasele capilare ale pielii, cu precadere la unghii şi buze.

Cianoză poate fi datorata unei insuficienţe respiratorii acute, unei disfunctii circulatorii (stare de şoc), a unei boli vasculare periferice (tromboză, embolie sau spasm), unei anomalii de fixare a oxigenului pe hemoglobină sub efectul toxicelor chimice sau medicamentoase (methemoglobină şi sulfhemoglobină).

Tratamentul este cel al bolii in cauza.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica