Chloasma

[melasmă, cloasma]

Afecţiune cutanată caracterizată prin pete brune pe faţă.

Această afecţiune are origine hor­monală si apare la femeia însărcinată si poate sa regreseze treptat după naştere cu posibilitatea de reaparitie în caz de o nouă sarcină. Mai poate apăre în timpul utilizării de pilule contra­ceptive puternic dozate în estrogeni.

Chloasmele persistente sunt tratate prin utilizarea de agenţi depigmentanţi (asocieri de acid retinoic, corticosteroizi şi hidrochinonă, acid azelaic),  recidivele sunt frecvente după expunerea la soare.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica