Cheyne-Stokes (dispnee a lui)

Dereglare a ritmului şi a amplitudinii respiratorii . Se manifesta printr-o serie de cicluri respiratorii de amplitudine crescândă apoi descrescândă, separate unele de altele printr-o perioadă de apnee (oprire respiratorie).

Poate fi cauzata de o insuficienţa renala severa, in cazul unui accident vascular cerebral sau trauma­tism cranian ce a dus la disfunctii ale cen­trului respirator bulbar sau in cazul unei intoxicaţii medicamentoase.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica