Cheilita

Inflamaţie acută sau cronică a mucoasei buzelor.

Poate fi declansata de infecţiii (micoză, infecţie bacteriană), medicamente, carente alimentare (lipsa de zinc, vitamina B2) si cauze dermatologice (bolilor dermatologice), factorii fizici (muşcarea buzelor; expunerea la frig, soare, vant ; aparat dentar prost adaptat), utilizarea de cosmetice, contactul cu unele alimente (citrice, condimente, cafea solubilă).

Cheilită acută  – caracterizata de roşeaţă, o umflătură, senzaţie de arsură.

Cheilită cronicăcaracterizata fisuri şi cruste.

Tratamentul este in functie de cauza ce a declansat aparitia ei, nu este găsită nici o cauză tratamentul este cel al simptomelor.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica