Cheag

Acumulare semisolidă care se formează atunci când sângele coagulează, formata din celule sangvine (globule roşii şi plachete) şi din fibrină.

Cheagurile au rol de a opri hemoragia atunci când vasele sangvine sunt rupte. Ele pot să se formeze şi spontan (tromboză) conducand la complicatii grave (ocluzie, embolie), favorizata formarea lor de catre  o proastă circulaţie, o proastă stare a vaselor şi o vâscozitate prea mare a sângelui.

Cheagurile patologice (trombusuri) când se formează în reţeaua venoasă conduc la tromboflebite ce se pot complica in embolie pulmonară. Când se formează în reţeaua arterială pot conduce la tromboze ale arterelor cerebrale, coronariene sau periferice.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica