Cetoza

Stare patologică urmare a acumulării în organism a corpilor cetonici, substanţe produse în cursul procesului de degradare a grăsimilor.

Se constata o prezenţă anormal de ridicată de corpi cetonici în sânge şi în urină în cursul postului, în caz de diabet, de vomismente acetonemice, în anumite tulburări digestive sau hepatice.

Poate  provoca o acidocetoză, complicaţie acută când cantitatea de corpi cetonici depăşeşte capacităţile de eliminare ale organismului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica