Celulita – definitie si tipuri

Celulita este o modificare sau degradare a ţesutului cutanat sau subcutanat.

Celulita estetică – modificare a pielii urmare a acumularii de grăsime subcutanată, în forma sa moderată este un proces fiziologic normal. Factorii ce influenteaza aparitia ei sunt : ereditatea, aportul caloric prea mare, retenţia de apă. In prima faza pielea devenind roşie şi granuloasă pe pulpe şi pe fese ( la pubertate), apoi flască, apar bule subcutanate care se accentuează pielea ia un aspect de „coajă de portocală” .

Celulita infecţioasă – infecţie acută sau cronică a ţesutului subcutanat, de origine bacteriană (streptococ, stafilococ auriu sau germeni Gram negativi) urmare a unei leziuni cutanate.

Se caracterizeaza prin aparitia de zone roşii, calde şi dureroase localizata mai ales membrele inferioare,  febră, cu frisoane şi cu o stare de indispoziţie generală.

Celulită infecţioasă necesită o spitalizare de urgenţă, tratamentul constand in administrarea de antibiotice.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica