Celioscopia

Metoda de diagnosticare ce consta în introducerea prin peretele abdominal a unui endoscop (tub dotat cu un sistem optic) pentru a observa organele abdominale şi de a practica prelevări.

Celioscopia este utilizată pentru a descoperi unele cauze ale sterilităţii, pentru a preleva ovule sau pentru a reimplanta ovule fecundate (fecun­daţilor artificiale), pentru a diagnostica o sarcină extra uterină, o infecţie a trompelor sau natura unui chist ovarian.

Dupa anestezia generală se injecteaza dioxid de carbon în cavitatea peritoneală si se introduce endoscopul printr-o mică incizie ombilicală de aproximativ 1 centimetru.  Aparatul este legat la o cameră video care transmite imagini la un monitor, imaginile pot fi inregistrate.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica