Celioscopia

Metoda de diagnosticare ce consta în introducerea prin peretele abdominal a unui endoscop (tub dotat cu un sistem optic) pentru a observa organele abdominale şi de a practica prelevări.

Celioscopia este utilizată pentru a descoperi unele cauze ale sterilităţii, pentru a preleva ovule sau pentru a reimplanta ovule fecundate (fecun­daţilor artificiale), pentru a diagnostica o sarcină extra uterină, o infecţie a trompelor sau natura unui chist ovarian.

Dupa anestezia generală se injecteaza dioxid de carbon în cavitatea peritoneală si se introduce endoscopul printr-o mică incizie ombilicală de aproximativ 1 centimetru.  Aparatul este legat la o cameră video care transmite imagini la un monitor, imaginile pot fi inregistrate.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Urticaria: cauze și tratament