Celiochirurgie

[chirurgie prin laparoscopie, chirurgie sub videoscopie, videochirurgie]

Metoda chirurgicală ce utilizeaza un endoscop (tub dotat cu un sistem optic) pentru vizualizarea zonei unde se efectueaza interventia propiuzisa.

Această metodă decurge din extinderea la chi­rurgie a unei metode de diagnosticare, celioscopia.

Se executa sub anestezie generala. In prima faza se injecteaza dioxid de carbon în zona in care ce urmeaza a se efectua operatia, se introduce apoi endoscopul printr-o mică incizie, instrumentule medicale se introduc print-o a doua incizie. Endoscopul este legat la o cameră video care transmite  imagini pe un monitor, intreaga operatie putand fi inregistrata.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica