Cataracta

Opacifiere parţială sau totală a crista­linului, cauzat de metabolismul deficitar al fibrelor cristaliniene, care duce la o scădere progresivă a vederii.

Se manifesta printr-o scădere progresivă a acuităţii vizuale, o senzaţie de ceaţă, orbiri de scurtă durată rezultat al difracţiei razelor luminoase într-un mediu care se opacifiază.

Cataracta copilului – poate fi congenitală, cauzată de o boală infecţioasă contractată de mamă în timpul sarcinii şi transmisă embri­onului (rubeolă), mai rar poate fi consecinţa unei boli metabolice.

Cataracta adultului  –  poate avea origine traumatică sau mai poate rezulta şi dintr-o boală generală (diabet, din tulburări de metabolism fosfocalcic (hipoparatiroidie, tetanie), din unele afecţiuni neurologice sau dermatologice, precum şi din unele tratamente prelungite cu corticosteroizi.

Cataracta subiectului în vârsta –  orice individ începând de la 65 de ani poate prezenta un început de cataractă, care se accentuează cu vârsta.

Tratamentul propriu-zis al cataractei este chirurgical: extragerea cristalinului cu implantarea, sau nu, a unui cristalin artificial.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica