Cartilagi (cartilaj)

Ţesut conjunctiv care constituie scheletul la embrion, la adult se întâlneşte la nivelul suprafeţelor osoase ale unor articulaţii.

Cartilagiul este format din substanţa de bază constituită mai ales din proteoglicani (molecule mari spongioase), din celule condriocitele care asigură reînnoirea lui si fibre de colagen. Se prezinta ca o lamelă albă, netedă şi lucioasă, suplă, rezistentă şi elastică.

Degradarea cartilagiului poate fi cauzata de boli infecţioase, tumorale, osoase, inflamatorii (artrita) sau degenerative (artroza).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica