Carcinoid

Tumoră benignă sau malignă care se dezvoltă în mucoasele digestive si în mucoasa bronşică, pe seama celulelor endocrine zise argentafine (colorabile cu unele săruri de argint). Sinonim: tumoră argentafină.

Carcinoidele benigne sunt asimptomatice. Carcinoidele maligne pot duce la obturarea intestinului, la metastaze în ficat şi în ganglionii abdominali.

Tratamentul carcinoidelor benigne constă în ablaţia chirurgicală completă a tumorii sau a tumorilor. In caz de carcinoid malign (au evoluţia lentă) tratamentul consta in : radioterapia, ablaţia chirurgicală extinsă a metastazelor, transplantul hepatic.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice