Canalului carpian (sindrom al)

[sindrom al]

Sindrom caracterizat printr-o senzaţie de amorţire, de furnicătură sau chiar de durere a degetelor  (survine mai ales noaptea sau dimineaţa la trezire), datorat de compresia nervului median în canalul carpian, pe faţa anterioară a încheieturii mâinii. Sindromul afectează cel mai des femeile în timpul sarcinii şi la vârsta menopauzei şi se complică uneori prin paralizia degetelor.

Tratamentul consta in injecţii cu corticosteroizi în canalul carpian sau intervenţie chirurgicală pentru a elibera nervul.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica