Calozitate

Ingroşare cutanată localizată cauzata de frecări repetate.

Calozităţile ortopedice –  bătăturile, durilloanele sunt cele mai frecvente. Bătătura formează un con gălbui dureros şi poate lua un aspect macerat, ea apare în spatele articulaţiilor degetelor de la picioare, între degete sau pe tălpile picioarelor. Durillonul păstrează la suprafaţa aspectul normal al pielii si afectează faţa plantară şi marginile laterale ale picioarelor. Bătătura şi durillonul sunt provocate adesea de o malformaţie a picioarelor.

Tratamentul consta in indepartarea mecanică sau chimică (pomadă cu acid salicilic) şi uneori necesita  purtarea de încălţăminte adaptată.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica