Cailor biliare (cancer al)

Tumoră malignă care afecteaza vezicula biliară sau calea biliară principală sub forma unui cancer al ţesutului glandular (adeno­carcinom).

Cancerul veziculei biliare se dezvoltă pornind de la un adenom (tumoră benignă) care se transformă în adeno­carcinom.

Subiectul prezinta la câteva luni după instalarea cancerului :  greţuri şi vome, un icter, o pierdere în greutate, prezenţa unei mase palpabile în regiunea superioară dreaptă a abdomenului şi dureri în această regiune, iradiind uneori spre umărul drept.

Cancerul veziculei biliare se extinde apoi rapid la ficat, Ia duoden, la ganglionii din vecinătate şi uneori la colon.

Tratamentul constă în ablaţia veziculei biliare.

Cancerul căii biliare principale este o tumoră malignă care blochează scurgerea bilei la nivelul canalului coledoc.

Subiectul prezinta un icter, o febră, mâncărimi şi dureri.

Tratamentul este chirurgical .

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica