Boală celiacă

Afecţune ce se transmite ereditar şi constă într-o manifestare de intoleranţă la gluten, odată ce este prezent în alimentaţie. Astfel, încă din stadiul de sugar căruia i se diversifică alimentaţia apar: scădere în greutate, scaune cu conţinut grăsos, cu miors pătrunzător neplăcut, paliditate, strae de oboseală. Adultul dezcoltă progresiv episoade de diaree, carenţe secundare acestor tulburări de transit intestinal, scădere în gruetate, oboseala, dureri difuze ososase, lipsa poftei de mâncare. Se tratează prin alimentaţie lipsită de gluten, pentru tot timpul vieţii.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Sandwich proteic și chifteluțe vegetale cu piure de cartofi și sos de ceapă