Biopsie

Testul medical realizat prin prelevarea de ţesut şi examinarea microscopică. Prin această tehnică se urmăreşte studierea structurii fragmentului respectiv (anatomopatologică) pentru stabilirea unui diagnostic de certitudine. Se poate evidenţia şi sructura biochimică, imunologică, genetică, bacteriologică. Se pot examina şi diagnostica tumori, boli de sistem, prezenţa modificărilor de tip cancer.

Biopsia poate determina conduita ulterioară de tratament, de exemplu o tumoră cu celule canceroase ce începe sa infiltreze zone învecinate, infiltrarea fiind neoservabilă cu alte metode de exeminare, poate duce la instituirea unui tratament precoce, cu grad mult mai mare de vindecare şi supravieţuire.

Tehnic ad eprelevare se stabileşte în funcţie de scop. Pentru zone superificiale se practică sub anestezie locală, pentru biopsie de organ, anestezie generală. Riscurile sunt de lezare a unro vase improrante, hemoragia, dar pot fi controlate cu metodele moderne de imagistică şi medicaţie post-biopsie.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica