Bila

Lichidul secretat permanent de către celulele hepatice, ce se depozitează în perioadele dintre mese în vezicula biliară şi a c;rei cantitate creşte imediat ce a nceput umplerea stomacului cu alimente.

Rolul acesteia în digestie este esenţial, emulsionând grăsimile şi astfel, facilitând digestia lor. Are o culoare galben-verzuie, gustul amar, componentele principale fiind apa, ioni, bilirubina (pigment rezultaat din hemoglobin) şi săruri biliare, cele care emulsionează de fapt grăsimile.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica