Beta glucan

Este o componenta a glucozei si se regaseste in endorsperme ale cerealelor, precum ovazul si orz, dar şi pe pereţii celulari ai ciupercilor, algelor, lichenilor şi alte palnte. De cele mai multe ori, beta glucanul este folosit în medicină în tratarea anumitor afecţiuni ca diabet, cancer, colesterol ridicat, HIV/SIDA, dar şi pentru a accelera sistemul imunitar în cazul persoanelor care se confruntă cu stresul emoţional sau fac tratamente care implică radiaţii sau chimioterapie.

Beta glucanul se mai foloseşte în tratarea răcelilor, gripei, alergiilor, hepatitei, bolii Lyme, astm, infecţii ale urechilor, îmbătrânire, fibriomialgie şi scleroze multiple. De cele mai multe ori, este aplicat pe piele pentru tratarea dermatitei, eczemelor, ridurilor sau arsurilor, dar poate fi administrat şi pe cale intravenoasă. 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica