Beta glucan

Este o componenta a glucozei si se regaseste in endorsperme ale cerealelor, precum ovazul si orz, dar şi pe pereţii celulari ai ciupercilor, algelor, lichenilor şi alte palnte. De cele mai multe ori, beta glucanul este folosit în medicină în tratarea anumitor afecţiuni ca diabet, cancer, colesterol ridicat, HIV/SIDA, dar şi pentru a accelera sistemul imunitar în cazul persoanelor care se confruntă cu stresul emoţional sau fac tratamente care implică radiaţii sau chimioterapie.

Beta glucanul se mai foloseşte în tratarea răcelilor, gripei, alergiilor, hepatitei, bolii Lyme, astm, infecţii ale urechilor, îmbătrânire, fibriomialgie şi scleroze multiple. De cele mai multe ori, este aplicat pe piele pentru tratarea dermatitei, eczemelor, ridurilor sau arsurilor, dar poate fi administrat şi pe cale intravenoasă.



 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Intervențiile ginecologice laparoscopice: „Sunt multe paciente care cer la câteva ore după să plece acasă, pentru că nici nu se simt operate”