Basedow (Boala lui Basedow)

[Boala Basedow]

Este afecţiunea de tip autoimun a galdei tiroide, care apare în general la vârste tinere, mai ales la sexul feminin.

Se caracterizează de:
– Apariţia hipertiroidiei – cu  scădere în greutate, tremurături ale extremităţilor, agitaţie, astenie;
– Apariţia guşei
– Modificări ale zonei ochilor, exoftalmie – aceştia devin aparent mai mari prin retracţia pleoapei superioare, mai luminoşi, strălucitori, privire fixă.

Alături de semnele şi simptomele enumerate, pentru stabilirea diagnosticului de folosesc etste de laborator sanguine de determinare a nivelului unor hormoni, apoi scintigrafia glandei tiroide.

Tratamentul se instituie de către medic în funcţie de gravitatea şi stadiul bolii, utilizându-se antitiroidiene, intervenţie chirurgicală, injectare de iod radioactiv.
 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Asist. univ. dr. Ștefania Iancu: reabilitarea fixă imediată în stomatologie