Basedow (Boala lui Basedow)

[Boala Basedow]

Este afecţiunea de tip autoimun a galdei tiroide, care apare în general la vârste tinere, mai ales la sexul feminin.

Se caracterizează de:
– Apariţia hipertiroidiei – cu  scădere în greutate, tremurături ale extremităţilor, agitaţie, astenie;
– Apariţia guşei
– Modificări ale zonei ochilor, exoftalmie – aceştia devin aparent mai mari prin retracţia pleoapei superioare, mai luminoşi, strălucitori, privire fixă.

Alături de semnele şi simptomele enumerate, pentru stabilirea diagnosticului de folosesc etste de laborator sanguine de determinare a nivelului unor hormoni, apoi scintigrafia glandei tiroide.

Tratamentul se instituie de către medic în funcţie de gravitatea şi stadiul bolii, utilizându-se antitiroidiene, intervenţie chirurgicală, injectare de iod radioactiv.
 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.