Artrografie

Examinare de tip radiologic, de fineţe, a unei articulaţii, prin care se obţine imaginea componenetelor acesteia pe film radiologic, mai precis şi detaliat decât în cazul radiografiei simple. Concert, se injectează, după practicarea unei puncţii articulare, a unei substanţe de contrast, a aerului, sau ambele (dublu contrast).

Procedura se efectuează în unităţi spitaliceşti, în secţia de ortopedie, cu anestezie locală şi duce a fost testată sensibilitatea pacientului la substanţa de contrast. După intervenţie se poate desfăşura o activitate normală articulară, dar evitându-se efortul fizic în acea zi.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Îmbunătățirea vieții sexuale prin sport. Cum ne ajută exercițiile kegel?