Artrografie

Examinare de tip radiologic, de fineţe, a unei articulaţii, prin care se obţine imaginea componenetelor acesteia pe film radiologic, mai precis şi detaliat decât în cazul radiografiei simple. Concert, se injectează, după practicarea unei puncţii articulare, a unei substanţe de contrast, a aerului, sau ambele (dublu contrast).

Procedura se efectuează în unităţi spitaliceşti, în secţia de ortopedie, cu anestezie locală şi duce a fost testată sensibilitatea pacientului la substanţa de contrast. După intervenţie se poate desfăşura o activitate normală articulară, dar evitându-se efortul fizic în acea zi.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica