Apendicectomie

Intervenţia chirurgicală prin intermediul căreia se îndepărtează apendicele, scopul fiind prevenirea unei peritonite sau abcesului abdominal.

Intervenţia se poate efectua fie laparoscopic fie clasic, prin incizie, modalitate fiind aleasă de medicul chirurg în funcţie de o seamă de factori. 

ÎN general este o opreaţie uşor de usportat (cu anestezie general¨sau rahianestezie), perioada de convalescenţa fiind scurtă, consecutiv celor 4-6 zile de spitalizare. În cazul apariţiei peritonitei, se practică inizia , cu lavaj abdominal, drenaj şi instituire de tratament cu antibiotice, fiind un stadiu grav şi urmărindu-se prevenire oricărei alte complicaţii.

Aceste complicaţii pot apărea şi pentru ele exsită de aemenea scheme de tratament medicamentos sau chirurgical: abcese postoperatorii, bont chirurgical desuturat (rar).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica