Anus artificial

Metodă de tratament care permite legătura între tubul digestiv, respectiv partea anterioară zonei de intestin gros de unde s-a extirpat o tumoră sau o porţiune de intestin subţire (jejun, ileon), de exemplu, cu peretele abdominal, deci cu exteriorul abdomenului. Este metoda utilizată pentru a facilita evacuarea conţinutului fecaloid într-o pungă etanşă, care se schimbă ori de câte ori este nevoie, pe parcursul unei zile.

Acest anus artificial este o soluţie aleasă până la reluarea şi restabilirea îmbinării chirurgicale a tubului digestiv la peretele anterior al abdomenului, practicată după chirurgia la nivelul colonului sau rectului, cu îndepărtarea unui segment de intestin.

Segmentul căruia i se face legătura cu peretele abdominal poate fi colonul (colostomie) sau ileonul (ileostomie). Peretele colonului sau al ileonului este astfel deschis spre exterior printr-o incizie a peretelui abdominal, înlesnind evacuarea materiilor fecale într-o pungă etanşă care nu permite răspândirea mirosului. Punga este schimbată o dată sau de două ori pe zi. Anusul artificial este fie temporar, precedând intervenţia de resta¬bilire a continuităţii intestinale, fie definitiv – în acest caz necesită igienă strictă la locul de fixare de peretele abdomenului, a pungilor şi monitorizare zilnică, precum şi daptarea obiceiurilor de viaţă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica