Antitusiv

Substanţă medicamentoasă sau naturală care tratează tusea.

Există antitusive derivate din opiu – codeină – care acţionează la nivelul centrilor respiratori cerebrali, indicate în stadiul de tuse uscată, fără secreţie. De obicei dau şi reacţie adversă tip somnolenţă.

În cazul tusei productive, cu secreţie, se utilizează alte antitusive – aceticisteina – care fluidifică secreţia şi ajută astfel la eliminarea ei. Doza şi tipul de antitusiv sunt stabilite de către medic, scopul fiind de a stimula excreţia mucusului care obstruează căile respiratorii.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica