Antigen

Substanţă străină organismului, susceptibilă să declanşeze o reacţie tip antigen-anticorp, deci cu formare de anticorpi.

Ca alergeni, cele mai frcevent incriminate categorii sunt repzentate de: bacterii, paraziţi, virusuri, microparticule de praf, polen, fragmente proteice, veninuri de insecte sau şarpe, sunbtanţe industriale, medicamente, celule tumorale.

Prezenţa lor induce o reacţie de respingere, stimulează producerea de imnunoglobuline sau anticorpi pentru alupta împotriva alergenilor.

Uneori, anticorpii formaţi ajung să atace şi celule sau substanţe proprii organismului pe care le recunoaşte ca antigen – reacţie autoimună.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica