Antiepileptic

Mediament a cărui acţiune este de a trata una sau mai multe forme de eplilesie. Se poate administra pe cale orală sau injectabilă.

Tratamentul urmăreşte şi prevenirea apariţiei sau rărirea crizelor epileptice, de aceea sunt administrate în doze zilnice, timp îndelungat, sub supravegherea medicului neurolog.

Antiepilepticele se asociază şi cu alte medicmente, dar mai ales cu un regim de viaţă cât mai lipsit de stres, oboseală, ingestie de alcool, cafea, ciocolată, cacao şi orice fel de excitante psihice. Au şi multe efecte adverse sau reacţii nedorite, de aceea este esenţială colaborarea dintre pacient şi familia sa cu medicul curant.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being