Anticoagulant

Medicament – substanţă de origine naturală sau de sinteză – utilizat pentru a reduce sau opri coagularea sângelui.

Pricipalele tipuri folosite sunt: heparina, derivaţi de cumarină, antagonist de vitamină K.

Iniţierea se face de obicei cu heparină, care are timpd e acţiune rapid şi se continuă cu un alt medciament din categoriile enunţate.
Sunt indicate în prevenirea şi tratarea trombozelor, a emboliilor, în flebite, post intervenţie chirurgicală, la pacienţi cu intervenţii pe membree inferioare care rămân imobilizaţi la pat, în afecţiuni cardiace tip artimii, infarct de mirocad, defecte de valve bicuspidă sau tricuspidă, după accidente vasculare de tip ischemic datorate unui tromb.

În timpul tratamentului sunt monitorizat regulat anumite constante sanguine pentru a se preveni apariţia hemoragiilor. De aceea, medicul trebuie informat în mod regulat despre starea pacientului şi rezultatele acestor investigaţii, precum şi despre alte medicamente care i-au fost prescrise de către alţi medici. De asemenea, tot medicul decide când şi cum, în ce ritm reduce doza sau opreşte tratamentul cu anticoagulante, prevenindu-se astfel apariţia unor efecte adverse importante.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica